Чи можна їсти помідори при атеросклерозі?

можна вживати будь-які сорти жирної чи пісної риби прісноводної чи морської. ! продукти рослинного походження: овочі – капуста, картопля, помідори, кабачки, морква, огірки; не дуже солодких фруктів – яблук, груш, слив, абрикос.

Використовуйте рекомендації дієти Європейського товариства з вивчення атеросклерозу: жири – обмежити прийом всіх жирів; використовуйте оливкову, соняшникову, соєву, кукурудзяну олії;не рекомендується: свиняче сало, маргарин жирні соуси, наприклад майонез;М'ясо – курка, індичка, телятина, кролик, дичина

Бета-каротин – зелені та жовто-оранжеві овочі та фрукти (морква, солодкий перець, цвітна капуста, кабачки, дині, персики, салат, шпинат, кріп, петрушка) Вітамін С – цитрусові, ягоди (особливо чорна смородина), дині, солодкий перець, капуста цвітна та квашена, томати, картопля

При регулярному вживанні напій запобігає формуванню холестеринових бляшок та забезпечує захист судин.. Продукт має високі протипухлинні, протизапальні, антимікробні властивості. Кефір може мати різний рівень жирності. При атеросклерозі слід вживати напій із жирністю 2,5-3,2%.