Чи можна пити старе вино?

Але чи бувають винятки Чи знаєте ви, що є дуже старе вино, яке можна пити і сьогодні. Цьому вину понад 465 років! Насправді, це неймовірно, тому що вино коли стає зовсім старим, перетворюється на оцет або в желе. Пити його ну ніяк не можна.

Нічого небезпечного чи шкідливого для здоров'я з відкритим вином не трапляється. Воно просто стає нецікавим, втрачаючи все, за що ми платили: аромати, смак, бульбашки (ігристі). Далі можливе оцтове скисання, але не скоро, причому в результаті цілком харчовий продукт, винний оцет.

Так, білі вина в середньому зберігаються близько 2-3 років, а червоні – до 10 років. Це правило не стосується категорії елітних вин, які можуть витримуватися до 100 років. Є й зворотні винятки, бо червоне вино Божоле може зберігатися не більше року.

3 дні За загальним правилом вина можна зберігати так 2-3 дні, проте воно може зіпсуватись і раніше. Зазвичай вино втрачає свій первісний смак вже наступного дня. Справа в тому, що при впливі кисню бактерії перетворюють спирт на оцтову кислоту і ацетальдегід, в результаті чого вино набуває оцтового смаку і запаху.