Чим корисний коньяк у малих дозах?

Навіть у розведеному коньяку вже через 5-10 хвилин гинуть усі мікроби та віруси, у тому числі, збудник холери та черевного тифу. Дубильні речовини, що входять до складу коньяку, сприяють швидкому засвоєнню вітаміну С, стимулюють виділення шлункового соку та покращують травлення.

Коньяк – один із найкорисніших алкогольних напоїв. Дослідження довели, що його вживання у помірній кількості (до 40 мл на день) благотворно впливає організм людини, відновлює тонус і зміцнює організм.

Коньяк має судинорозширювальну дію, тим самим знижує артеріальний тиск, може зняти головний біль, знижує навантаження на серце. Чарка коньяку перед їжею стимулює апетит та покращує процес перетравлення їжі. Розігрітий коньяк може використовуватися для лікування кашлю та інших симптомів застуди.

Як і всі алкогольні напої, він згубно впливає на роботу органів, особливо при зловживанні. Лікарі не рекомендують пити цей міцний напій пацієнтам із цукровим діабетом, а також людям із зайвою вагою, з нестабільним артеріальним тиском, з проблемами сечостатевої системи та при жовчнокам'яній хворобі.