Чому кров густа та темна?
“Коли кров надто густа, це означає, що в ній перевищено показник гематокриту (обсягу червоних кров’яних клітин у крові). Ймовірно, організму не вистачає води. У цьому випадку крові важко рухатися судинами, переносити кисень до органів і тканин. Підвищується ризик утворення тромбу”, – пояснює він. 18 серпня 2023р.
Гіперкоагуляція, або простими словами густа кров, є станом надмірної в’язкості крові.
Існує багато продуктів, які можуть природним чином розріджувати кров і допомагають знизити ризик утворення тромбів, і ось 10 з них. … Які продукти знижують ризик утворення тромбів?
- Риба
- Ананас
- Ромашковий чай
- Касія чи кориця
- Часник
- Червоне вино
- Морська капуста
- Вода
При згущенні крові сповільнюється капілярний кровотік, як наслідок, відбуваються застійні явища, кисневе голодування в тканинах страждають усі системи та органи, серцю та мозку доводиться працювати в авральному режимі. Високим є ризик тромбоутворення, інсультів, інфарктів..