Що краще їсти при розсіяному склерозі?

Необхідно обмежити продукти, багаті на холестерин (свинина, субпродукти, жирні ковбаса та сир, збиті вершки, вершкове масло, ікра, яйця, жирна риба, какао, шоколад). Корисні рослинна олія, горіхи, цільнозернові крупи. Переважно швидкозаморожені продукти, ніж консерви.

Включіть до раціону червоне м'ясо (пісне м'ясо) 1 раз на тиждень. Прийом 6-омега-ненасичених жирів, які присутні в маргарині, в олії для салатів та у випічці. Для забезпечення жирами використовуйте оливкову олію (мононенасичені жири). Безглютенові злаки, такі як кукурудза та овес.

У меню хворих на розсіяний склероз, які схильні до частих закрепів, важливо включати більше продуктів харчування, які містять рослинні волокна (клітковину), — овочі, м'які фрукти (персики, чорнослив, банани), цільнозернові злаки (крупи, хліб із злаками) [1,2].