Що може хворіти у лівому боці після їжі?
Гастрит та виразкова хвороба шлунка викликають болі в епігастральній ділянці та в лівому підребер’ї. У разі гастриту, біль колючий, свердлувальний, стріляючий, посилюються після прийому гострої та жирної їжі. Характерне почуття тяжкості у шлунку, відрижка тухлим чи кислим, печія, нудота. Захворювання підшлункової залози.
До найпоширеніших захворювань, які призводять до болю в лівому підребер’я, відносяться:
- панкреатит,
- виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки,
- патології селезінки,
- травми живота,
- захворювання легень,
- інфаркт міокарда,
- міжреберна невралгія.
Сечокам’яна хвороба, пієлонефрит та інші патології нирок даються взнаки раптово сильним болем. Зазвичай цей біль віддає з лівого боку в поперек і характеризується спазмами. Захворювання товстого кишечника, а саме новоутворення, хвороба Крона, кишкова непрохідність, коліт, геморой та інші патології.
У лівому верхньому квадранті живота міститься селезінка, шлунок, підшлункова залоза, петлі кишечника та ліва частина діафрагми.