Чому не можна шоколад та антидепресанти?

Чому не можна шоколад та антидепресанти?

«Шоколад має низку особливостей – велика кількість калію і жиру у складі, які збуджують нервову систему. Тому важливо уникати споживання шоколаду та какао з низкою препаратів: інгібітори АПФ, антидепресанти – інгібітори МАО, седативні препарати.25 лип. 2023р.

Антидепресанти (ці препарати містять у своєму складі інгібітори моноаміноксидази), тому з ними краще не поєднувати витримані сири, сири з пліснявою, квашену капусту, соєвий соус, яловичу та курячу печінку, в’ялену рибу та м’ясо, йогурти, інжир, родзинки та сметану.

Тим, хто приймає антидепресанти, інгібітори АПФ та седативні препарати, краще на якийсь час відмовитися від шоколаду, какао, червоного вина, сої, бананів, авокадо, сиру та копченостей.

Дані препарати, включаючи антидепресанти, антибіотики, протизаплідні засоби, блокують фермент CYP1A2, що допомагає у засвоєнні кофеїну. В результаті він може зберігатися в організмі на кілька годин довше, ніж зазвичай.