Як одержують полівітаміни?
Вітаміни групи В виготовляють із природної сировини (добувають із природного джерела). Виробники використовують інноваційний синтез мікроорганізмів. Аскорбінова кислота виділяється з природних цукрів (глюкоза), а при виготовленні вітаміну Р використовують чорноплідну горобину та цитрусові.
Але бувають ще й полівітаміни. … Таблиця
| Вітаміни | Полівітаміни |
|---|---|
| Полівітаміни включають кілька вітамінів | |
| У чому різниця між ними? | |
| Мають, як правило, натуральне походження (попадають в організм із їжею) | Можуть мати синтетичне походження (поставляються у вигляді лікарських засобів) |
Для того, щоб отримувати різні вітаміни, слід харчуватися продуктами з усіх груп харчових продуктів: цільнозерновими продуктами, фруктами та овочами, молочними продуктами, продуктами групи «риба-яйця-птах-м’ясо», що додаються харчовими жирами (наприклад, горіхи, насіння, мигдаль).