Як поповнити дефіцит ГАМК?

Під впливом ГАМК активуються також енергетичні процеси мозку, підвищується дихальна активність тканин, покращується утилізація мозком глюкози, покращується кровопостачання.Схожі

Симптоми дефіциту гамма аміномасляної кислоти (ГАМК) Низькі рівні цього нейромедіатора викликають труднощі із засинанням, незважаючи на втому, а також занепокоєння, що повторюється м'язовий або невропатичний біль, схильність до дратівливості.

Продукти, що містять найбільшу кількість ГАМК:

  • Габа чай (Гборон) – 150-400 мг/100 гр;
  • Томати (залежно від сортності) – до 63 мг на 100 гр;
  • Квашена їжа, зброжені соєві боби;
  • Пророщений рис, що особливо пройшов етап безкисневої ферментації в азоті – 25,9 мг/100 гр;
  • Баклажани – 20 мг/100 гр;