Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%.. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.
Правильне харчування – це не контроль калорій та нескінченні дієти, це повноцінний раціон, в якому повинні бути присутніми всі необхідні продукти: м'ясо, злаки, молочні продукти, фрукти, овочі, горіхи. Уникати потрібно лише «шкідливих» булочок, шоколадок, солодких газировок та напівфабрикатів.
Всесвітня організація здоров'я вважає, що щоденний раціон має містити п'ять категорій продуктів:
- овочі та фрукти;
- джерела білка;
- молочка;
- складні вуглеводи;
- жири чи олії.