Яка тварина виробляє найдорожчу каву?
kopi luwak) – різновид кави, яка виробляється шляхом вирощування та дефекації кавових зерен мусангами. Ця кава виробляється в промислових масштабах в Індонезії, на Філіппінах (де називається також «Капі Аламід»), у Південній Індії та у В’єтнамі (називається в’єтн. Cà phê chồn [кафе чон]).
https://ua.wikipedia.org › wiki › Копі-лувак
Копі-лувак – Вікіпедія
з посліду тварин. Цей сорт кави має корисні властивості, приємний аромат і незвичайний смак, якими зобов’язаний пухнастим звіркам сімейства віверрових. Їх називають мусангами, куницями чи циветтами.
Користуються великим попитом кавові зерна, отримані за допомогою наступних тварин:
- Білий слон. …
- Бразильський сорт «Жаку Берд». …
- Сорт «Летюча Миша» також одержують за допомогою однойменного звірка, але в даному випадку він не з’їдає повністю плід, а надкушує його та висмоктує сік.
black ivory «чорна слонова кістка; чорний бивень») – сорт кави, що виробляється з зерен арабіки, пропущених через травний тракт слонів. Виробляється в Таїланді і є найдорожчим сортом кави у світі (порядку 1100 доларів США за кілограм).
Процес виробництва зерен кави копи-лувак полягає в тому, що мусанги (Paradoxurus hermaphroditus, звір сімейства віверрових) поїдають стиглі плоди кавового дерева (кавові вишні), переварюють навколишню кавові зерна м’якуш і випорожнюють зернятка кави, які потім збираються людьми, миються і сушаться на сонці.