Які продукти містять глютен?

Глютен – Це група білків, що містяться в крохмалі зернових культур. Зазначимо, що білки глютенової групи є виключно у злакових культурах — пшениці, полбі, ячмені, житі та вівсі. Глютен не міститься у м'ясі, овочах (включаючи бобові) та фруктах – Як у грибах, горіхах і ягодах.

До продуктів, що містять глютен відносяться пшениця, ячмінь, жито, тритикале. … Усі похідні цих зернових також містять глютен, до них відносяться:

  • Пшеничне борошно
  • Камут
  • Манна крупа
  • Спельта
  • Кус-кус
  • Булгур
  • Проростки пшениці
  • Пшеничні висівки

На перший погляд уникати глютена у продуктах дуже легко: просто не є випічку та каші з пшениці, жита, ячменю. Але якщо є необхідність у дотриманні суворої дієти, список заборонених продуктів значно ширший. … Круп без клейковини також достатньо:

  • гречка;
  • Мал;
  • просо та пшоно;
  • кукурудзяна.