Глютен – Це група білків, що містяться в крохмалі зернових культур. Зазначимо, що білки глютенової групи є виключно у злакових культурах — пшениці, полбі, ячмені, житі та вівсі. Глютен не міститься у м'ясі, овочах (включаючи бобові) та фруктах – Як у грибах, горіхах і ягодах.
До продуктів, що містять глютен відносяться пшениця, ячмінь, жито, тритикале. … Усі похідні цих зернових також містять глютен, до них відносяться:
- Пшеничне борошно
- Камут
- Манна крупа
- Спельта
- Кус-кус
- Булгур
- Проростки пшениці
- Пшеничні висівки
На перший погляд уникати глютена у продуктах дуже легко: просто не є випічку та каші з пшениці, жита, ячменю. Але якщо є необхідність у дотриманні суворої дієти, список заборонених продуктів значно ширший. … Круп без клейковини також достатньо:
- гречка;
- Мал;
- просо та пшоно;
- кукурудзяна.