Який гормон відповідає за почуття голоду?
Грелін був відкритий як перший циркулюючий гормон голоду. Гормон голоду та синтетичний міметичний грелін (стимулятор секреції гормону росту) впливає на збільшення кількості їжі та масу жиру, діючи на рівні гіпоталамуса.
Лептин (Від ін. -грец. λεπτός – тонкий) – пептидний гормон, що регулює енергетичний обмін, який переважно виробляється жировими клітинами та ентероцитами в тонкій кишці. Гормон пригнічує почуття голоду, що, своєю чергою, зменшує накопичення жиру в адипоцитах.
Але певним чином можна придушити гормон голоду:
- уникай оброблених продуктів, що містять біле борошно (макарони, крекери, печиво, торти, кекси), оскільки рівень греліну під час їх вживання залишається незмінним;
- їж кедрові горіхи. …
- збільшити споживання корисних жирів. …
- збалансуй роботу кишківника.
Рівень греліну безпосередньо пов’язаний із почуттям голоду та розміром порцій, а також з вагою людини та відсотком жиру в організмі. Чим більший індекс маси тіла (ІМТ), тим менше виробляється греліну.