Який хліб є при глютеновій дієті?

Найкорисніший, за словами дієтолога Маргарити Корольової, житній хліб із борошна грубого помелудля якого використовуються цілісні злаки. Хоча житній хліб не можна назвати низькокалорійним (100 г містять 180–250 калорій), але його глікемічний індекс значно нижчий, ніж у пшеничного.21 лист. 2023р.

Який хліб без глютену? Готовий хліб, який продається у Росії, буває імпортного (Dr. Schaer, Balviten, Bezgluten та ін.) та російського виробництва: МакМайстер, Дієтика, Корпорація ДіДі та інші.

Як правило, безглютеновий хліб складається із двох або більше сортів борошна, тому його консистенція завжди різна. Зазвичай такий хліб набагато щільніше традиційного, проте це не применшує його смакових якостей. З нього можна приготувати сендвіч або підсмажити тост.

У білому хлібі міститься до 80% глютену. Більшість іншої випічки, а також продуктів з борошна, наприклад, макаронів, також багата на цей білок.