Чи можна додавати глутамат натрію в їжу?

У харчовому виробництві глутамат натрію використовується як добавка Е621 і застосовується для виготовлення таких продуктів, як: приправи та бульйонні кубики соуси, майонези та кетчупи м'ясні та ковбасні вироби9 лист. 2023р.

Глутамат натрію – це сіль глутамінової кислоти. Вона зустрічається в чіпсах, вермішелі миттєвого приготування, китайської їжі, соєвому соусі, грибах та курячому бульйоні. Саме глутамат посилює смак та запах цих продуктів, а також наше бажання їх з'їсти.

Науково доведених даних про те, що глутамат натрію шкідливий для організму, немає. Ця харчова добавка, Е621, у всьому світі законодавчо визнана найбезпечнішою харчовою добавкою. Вміст глутамату в їжі зазвичай становить соті грами на 100 г продукту.

Глутамат натрію зазвичай додають у м'ясні страви, супи, соуси, тк він посилює "м'ясний смак".