Чи можна картоплю на дієті 4 стіл?

Крупи: сильно розварені або протерті каші, крім пшоняної, ячної, перлової, на воді з додаванням 1/3 молока. Овочі та фрукти: овочі відварені та парові, протерті. Рекомендовані відварені та подрібнені цвітна капуста, морква, картопля..

Їжа повинна бути теплою, приготованою на пару або відвареною. Приймати їжу потрібно перетертою або у вигляді пюре; Дієта 4 передбачає прийом їжі 5-6 разів/день малими порціями; У рамках використання цієї системи живлення важливу роль відіграє дотримання постільного режиму.

Продукти та страви, які необхідно виключити

  • Хлібні вироби: житній та свіжий хліб, а також вироби із здобного тіста, млинці, оладки.
  • Крупи та макаронні вироби: пшоно, перлова та ячна крупи, розсипчасті каші, бобові, а також макаронні запіканки.

Основний раціон складають: супи з нежирної риби, хлібні сухарі, парове та печене м'ясо, філе птиці, нежирна телятина та яловичина, рис, гречка, манка, вівсянка, відвари, вершкове масло (не більше 5 грамів за прийом їжі).