Чи можна пити каву під час хвороби Альцгеймера?

Австралійські вчені довели користь кави у боротьбі із хворобою Альцгеймера Австралійські вчені з'ясували, що у людей, які щодня п'ють каву, нижчий ризик розвитку з віком когнітивних порушень

когнітивних порушень

Когнітивні порушення – це зниження пам'яті, розумової працездатності та інших когнітивних функцій порівняно з вихідним рівнем (індивідуальною нормою).

https://ua.wikipedia.org › wiki › Когнітивні_порушення

. Справа в тому, що у них у мозку повільніше накопичуються амілоїдні білки.24 лист. 2023р.

Згідно з результатами дослідження вживання кави та чаю окремо або в комбінації асоційовано зі зниженням ризику інсульту чи деменції, а також постінсультної деменції.

Роль алюмінію у розвитку хвороби Альцгеймера ще до кінця не вивчена, тому мінімізуйте контакт з алюмінієвим посудом та застосування антацидів, харчового розпушувача та інших продуктів із вмістом алюмінію. Продовжуйте молодість розуму регулярними фізичними навантаженнями, особливо аеробними.

Виключаються соуси промислового виробництва (майонез, кетчуп), соління, копченості. Обмежуються солодощі, випічка, жовтки, вершкове масло. Алкоголь при деменції стає справжньою отрутою для організму. … Під заборону потрапляють продукти, що містять холестерин:

  • тугоплавкі жири;
  • шкіра птиці;
  • нирки та інші субпродукти.