Чи можна заварювати чай окропом?

Зелені чаї та улуни заварюють водою до 90 °С, а чорні, трав'яні, пуери та суміші – 95–100 °С. Світлі чаї не рекомендується заливати окропом, оскільки вона обпалить листя і зруйнує ніжні аромати.. Крім того, окріп екстрагує занадто велика кількість дубильних речовин.

Чай не підходить для тривалого заварювання, але для деяких видів його необхідно заварювати кип'яченим способом; тільки це може покращити смак та користь. Як правило, для кип'ятіння підходить Хей Ча (чорний чай), деякі старі білі чаї та темні улуни. Усі вони пройшли глибинне бродіння.

Коли для заварювання чаю використовують кип'ячену водопровідну воду, залишковий хлор, який використовують для її дезінфекції, може реагувати із сполуками чаю. У результаті напою утворюються побічні продукти дезінфекції (ППД), багато з яких у значних концентраціях небезпечні для здоров'я.

Воду для чаю потрібно кип'ятити, доводячи до 100 градусів, але важливо стежити за ступенем кип'ятіння, щоб вчасно прибрати чайник з вогню або вимкнути його..