Основою кето-дієти є продукти з низьким вмістом вуглеводів. Вони становлять близько 80% всього раціону: · М'ясні продукти (свинина, баранина, качка, гусак), м'ясні консерви (паштет, бекон, ковбаса, шинка), субпродукти. · Риба та морепродукти.
Кетодієта: дозволені продукти
- М'ясо, птиця, риба та морепродукти без обмежень по жирності.
- Гриби.
- Нерафіновані рослинні олії, масло вершкове, тваринний жир, майонез та інші соуси, але без цукру та крохмалю у складі.
- Горіхи, насіння.
- Овочі зеленого кольору, зелень, несолодкі фрукти, цитрусові.
Так, до вживання на кето–дієті дозволені:
- зелені овочі;
- всі види м'яса та жирної риби;
- яйця;
- натуральна та жирна молочна продукція;
- олії та жири, що не проходили термічну або будь-яку іншу обробку;
- всілякі горіхи, насіння та приправи.
Сніданок: 2 варені яйця, скибочка сиру і 2 листи шпинату; кава з молочними вершками або кокосовим молоком. Другий сніданок: йогурт без цукру, жменя ягід. Обід: салат з тунцем та свіжою капустою, заправка кунжутом та соєвим соусом.