Чим відрізняється фермент від коферменту?

Ферменти зазвичай високоспецифічні до субстратів (див. с. 94), коферменти ж взаємодіють з багатьма ферментами, що мають різну субстратну специфічність. За способами взаємодії з ферментом розрізняють розчинні коферменти та простатичні групи.

Коферменти, або коензими (лат. co-приставка «об'єднання, спільно, разом») – органічні природні сполуки небілкової природи, необхідні здійснення каталітичного дії ферментів.Схожі

До коферментів відносяться біотин (вітамін Н), ацетил-S-КоА (пантотенова кислота), нікотинамідні коферменти (ніацин) та ін..

Ферменти – це специфічні молекули білка, які вступають у реакцію з різними речовинами, сприяючи їх хімічному перетворенню за певним сценарієм. У цьому самі ферменти не витрачаються, лише беруть участь у процесі. Прості ферменти складаються з амінокислот, складні ферменти складаються із білка.