Чому без цукру паморочиться в голові?

Коли цукор вилучено з харчування, швидке зниження впливу дофаміну в мозку, ймовірно, втручається у нормальне функціонування нейронних шляхів – і це пояснюється виникнення неприємних симптомів.

Повна відмова від рафінованого цукру сприяє звільненню від зайвої ваги, знижує ризик діабету, гіпертонії, покращує стан судин та уповільнює старіння шкіри. Про це у розмові з кореспондентом URA.RU розповіла дієтолог, нутриціолог Ірина Писарєва.

У шлунку цукор розпадається на фруктозу та глюкозу. Глюкоза – основне джерело енергії, яка потрібна на нормальної роботи мозку, м'язів, внутрішніх органів. Якщо вона не надходить до організму, людина відчуває слабкість, їй складно концентрувати увагу, виконувати фізичну роботу, рухатися, можлива втрата свідомості.