Чому болить голова після винограду?

Це – тірамін і таніни, що містяться у вині. Тирамін – амінокислота, органічна речовина з групи біогенних амінів. Фізіологічно активний, має судинозвужувальну дію, підвищує кров'яний тиск, токсичний.19 жовт. 2023р.

Головний біль може відвідати вас, навіть якщо вип'єте лише один келих. Найчастіше це трапляється, коли п'єте напівсолодке. У ньому міститься сірка, що використовується як консервант. Саме вона здатна викликати таку реакцію.

Гістаміни з'являються у вині під час бродіння, і це нормально. Тільки деякі люди не можуть засвоювати їх, чому у них з'являється алергія. Це може викликати не тільки головний біль, а й нежить, почервоніння обличчя та сухість в очах. Найбільше гістамінів у червоному вині, так що візьміть це на замітку.

Після вживання алкоголю рекомендується пити морси, компоти, а також корисний відвар імбиру. Він розріджує кров, має заспокійливий ефект, здатний швидко нормалізувати роботу судин, тому головний біль, у міру прийому напою, поступово проходить.