Чому какао підвищує тиск?

Відомо, що какао-боби містять велику кількість флавоноїдів. Вони мають антиоксидантні властивості і нейтралізують вільні радикали, а також забезпечують розширення судин. – Це корисно при гіпертонії.13 лют. 2023р.

Разом з тим гіркий шоколад має високий вміст бобів какао, тобто в ньому багато теоброміну та інших речовин, та тиск підвищує.

Темний шоколад і какао-продукти багаті на хімічні речовини під назвою флавоноли. Інтерес до флавонолів викликаний тим, що вони можуть допомогти знизити артеріальний тиск, що є загальновідомим фактором ризику серцево-судинних захворювань (захворювань серця та кровоносних судин).

Через кофеїн у складі «налягати» на какао не рекомендується людям з підвищеною збудливістю нервової системи, вагітним і мамам, що годують.. Какао стимулює утворення шлункового соку, тому людям із хронічними хворобами шлунково-кишкового тракту вживання напою краще обмежити.