Причина тому – у
, який з'являється у витриманих продуктах харчування. Найбільше тираміну у сирі з пліснявою, у сирах чеддер, пармезан, моцарелла. Крім цього, тирамін є в червоному вині, його містять також маслини, горіхи, авокадо – отже вони теж можуть спровокувати головний біль.6 серп. 2023р.
У людей, які часто страждають на головний біль, сирна тарілка з горіхами, виноградом та вином однозначно викличе мігрень. Також регулярне вживання сиру провокує припливи пітливості, серцебиття, поколювання в серці і навіть судоми кінцівок.
Тим не менш, є деякі продукти та інгредієнти, які порівняно часто сприяють виникненню головного болю та мігрені.
- Напої, що містять кофеїн – чай, кава, кола. …
- Витримані сири – блакитний сир, Брі, чеддер, англійський стилтон, фета, горгонзола, моцарелла, мюнстер, пармезан, швейцарський.
До продуктів-тригерів мігрені відносяться: ковбаси та сосиски; оселедець, ікра та копчена риба; м'ясо свинини, дичину, субпродукти (печінка, нирки, зоб, мізки); солоні та мариновані продукти та оцет; деякі сорти сиру (чеддер, «Брі» та ін.); продукти, що містять дріжджі (особливо свіжий хліб); шоколад (молочний та гіркий); …