Чому не можна їсти сир при мігрені?

Причина тому – у тираміні

тираміні

Тирамін, β-(n-оксифеніл)-етиламін, HO-C6H4-CH2-CH2-NH2, органічна речовина із групи біогенних амінів. Тирамін знайдений у ріжках, гниючих тканинах, сирі. Звідси та її назва (від грец. tyros – сир).

https://ua.wikipedia.org › wiki › Тирамін

, який з'являється у витриманих продуктах харчування. Найбільше тираміну у сирі з пліснявою, у сирах чеддер, пармезан, моцарелла. Крім цього, тирамін є в червоному вині, його містять також маслини, горіхи, авокадо – отже вони теж можуть спровокувати головний біль.6 серп. 2023р.

У людей, які часто страждають на головний біль, сирна тарілка з горіхами, виноградом та вином однозначно викличе мігрень. Також регулярне вживання сиру провокує припливи пітливості, серцебиття, поколювання в серці і навіть судоми кінцівок.

Тим не менш, є деякі продукти та інгредієнти, які порівняно часто сприяють виникненню головного болю та мігрені.

  • Напої, що містять кофеїн – чай, кава, кола. …
  • Витримані сири – блакитний сир, Брі, чеддер, англійський стилтон, фета, горгонзола, моцарелла, мюнстер, пармезан, швейцарський.

До продуктів-тригерів мігрені відносяться: ковбаси та сосиски; оселедець, ікра та копчена риба; м'ясо свинини, дичину, субпродукти (печінка, нирки, зоб, мізки); солоні та мариновані продукти та оцет; деякі сорти сиру (чеддер, «Брі» та ін.); продукти, що містять дріжджі (особливо свіжий хліб); шоколад (молочний та гіркий); …