Чому не можна нервувати при онкології?

А от хронічний стрес призводить до раку, провокуючи зміни метаболізму, скорочуючи довжину теломера, підвищуючи рівень гормонів. Його інакше називають дистресом (сильна тривожність, нездужання та пригніченість).3 жовт. 2023р.

На сьогоднішній день, згідно з результатами багаторічних досліджень, зв'язок стресових факторів з утворенням пухлин не підтверджується. Лікарі, вчені сьогодні не втомлюються повторювати, що рак – складне системне захворювання, пов'язане з пошкодженням геному клітини.

Пацієнтам, у яких діагностовано рак, протипоказано споживання жирної та калорійної їжі, консервантів, копченої, солодкої та сильно солоної їжі. Варто відмовитися від рафінованого цукру, напівфабрикатів і особливо фастфуду. А ось кількість білків хворим слід збільшити.

орегано, шавлія, майоран, м'ята та меліса, кріп і петрушка, естрагон та інші прянощі мають протиракову дію завдяки наявності насиченого зеленого відтінку; ячмінь – наявність ферменту супероксиддисмутазу руйнує вільні радикали, що сприяють зростанню ракових клітин.