Чому не треба змішувати алкоголь?

Змішувати спиртне з різної сировини, наприклад текілу з коньяком, не рекомендується. Будь-який алкоголь не можна вживати разом з пивом та шампанським. Вони містяться вуглекислота, яка прискорює всмоктування етанолу. Через це ефект сп'яніння настає швидше, а похмілля стає важчим.24 лют. 2023р.

Змішування напоїв не завжди спричиняє збільшення загального обсягу спожитого алкоголю, але з коктейлями відбувається саме так. Змішуючи три або чотири порції міцного спиртного з іншими інгредієнтами, можна на ранок отримати важку голову та "сушняк" просто в результаті того, що ви більше випили в загальному обсязі.

Не можна заважати винні спирти (вино, шампанське, коньяк) із зерновими (пиво, віскі, джин, горілка). Також не можна змішувати білі та червоні вина. Їжте! Просте, але дієве правило: не пийте натщесерце, інакше біль у шлунку та сильне сп'яніння, а значить і безконтрольний стан, гарантовані.

Так наприклад, змішувати можна тільки напої з однієї сировини. Наприклад, вино та коньяк виготовляються з винограду, туди ж можна віднести і грапу. І нічого критичного не станеться, якщо одного вечора ви вживаєте ці напої разом. Головне — відчувати міру.