Чому необхідно ретельно пережовувати їжу не менше 15 20 сік на даному етапі?

Їжа перемішується зі слиною і починається часткове, незначне перетравлення деяких поживних речовин. Чим більше подрібнена харчова маса, що проковтується, тим легше організму їжу переваритиТому пережовувати їжу слід ретельно, зосереджено і якомога довше.

Правильне пережовування їжі, перш за все, сприяє травленню та засвоєнню поживних речовин. Коли їжа не перетравлюється належним чином, ви можете страждати від таких проблем, як розлад шлунка, підвищена кислотність, здуття живота, печія, запор, біль голови та занепад сил.

Як довго жувати їжу Кожен шматок їжі потрібно розжувати близько 20 разів. Перекушування «на ходу» варто виключити. При харчуванні у швидкому темпі їжа погано пережовується і потрапляє у шлунок великими шматками. Це ускладнює її подальше перетравлення і може призвести до проблем із шлунково-кишковим трактом..

Оптимально робити від 75 до 100 жувальних рухів. Жувати треба по черзі як правою, так і лівою стороною щелеп, щоб навантаження на зуби розподілялося рівномірно.