Падаючий на неї промінь світла, переломлюється, змінює напрямок і відбивається. Коли таких дзеркалець безліч, то й промені світла сумарно відбиваються на всі боки, даючи розсіяне світло.. Тому піна спершу непрозора. Крім цього, оболонки бульбашок дуже тонкі – буквально, завтовшки кілька молекул рідини.
🌿З'являється вона за рахунок хімічної реакції сполук, які містяться у чайному листі та у воді. 🌿Піна може бути різною за кольором, і це теж говорить про різне. Біла пінка утворюється на чаї, який заварювали у недостатньо гарячій воді.. У правильно завареного чаю колір піни має бути жовтуватим.
Склад меду в основному це фруктоза та глюкоза, та коли в меду багато глюкози вона кристалізується зверху в банку і утворює піну на меді. Це нормальний та натуральний процес і свого роду це знак якості меду, тому що підробити таку піну на меді практично неможливо.