Чому після гострої їжі болить голова?

Співавтор дослідження Кулотунган Гунасекаран – фахівець із внутрішньої медицини в лікарні Генрі Форда в Детройті – припускає, що головний біль викликає головний компонент гострого персу капсаїцин. Це відомий подразник, що використовується в перцевих спреях та мазях – у малих дозах він здатний знижувати біль.10 квіт. 2023р.

У чому шкода гострих продуктів Здатність такої їжі стимулювати вироблення шлункового секрету часто сприяє його надмірному виділенню, викликаючи печію. Якщо пекучі спеції надходять у шлунок у великих кількостях, то велика ймовірність сильного подразнення слизової оболонки з подальшим розвитком гастриту.

Молоко поєднується з капсаїцином – речовиною, яка міститься в різних видах стручкового перцю і забезпечує пекучий смак – і допомагає змити його з рецепторів вашої мови. Схожу дію мають і олії. Крім того, допомагає їжа, багата на крохмаль, на кшталт рису або хліба, що усувають капсаїцин.

Гостра їжа створює відчуття тепла, а розширення судин та виділення адреналіну знижує кров'яний тиск. Крім того, гострий перець сприяє зміцненню стінок судин, оскільки містить велику кількість вітамінів А та С. Покращують травлення. Будь-які пряні спеції стимулюють секрецію шлункового соку.