Наш організм складається з приблизно 70% води. Вона забезпечує обмін солей у тілі, які потім виводяться з нього природним шляхом. Зазвичай солі легко проходять через сполучну тканину, але тільки якщо організм працює правильно і не порушені процеси обміну речовин. В іншому випадку вони залишаються на тканинах.
Коли ми їмо дуже багато солоного, натрій накопичується в організмі і може призвести до стійкого підвищення артеріального тиску. А це збільшує ризик серцево-судинних захворювань та інсультів. Сенс виведення солі полягає в тому, щоб позбавити організм від надлишку натрію.
Надлишок солі в організмі виводиться разом із сечеюа разом з нею вимивається і кальцій, що може призвести до дефіциту кальцію в організмі.
Є список продуктів, які знижують зміст солі у тканинах та сприяють її виведенню:
- овочі;
- фрукти;
- зелений чай;
- рослинна олія;
- всі види горіхів;
- бобові;
- морепродуктів.