Чому з похмілля страшно?

Під час вживання алкоголю зростає кількість ендорфінів. І як тільки надходження в організм алкоголю припиняється, рівень цих гормонів різко знижується.

Класичний рецепт – багато рідини, глюкоза та вітамін C. Солодкий чай з лимоном або коктейль з медом та цитрусовими вирівняють кислотно-лужний баланс і «годують» мозок. У важких випадках може знадобитися інфузійна детоксикація (крапельниці).

Організм намагається нормалізувати рівень ГАМК та глутамату. Тому після рясних поливань на вас чекає вкрай знижений вміст ГАМК і стрибок глутамату. Це призводить до тривожності. А також до судом, які нерідко трапляються під час похмілля.

Здатність до контролю емоцій знижується, посилюються погані почуття, оскільки ушкоджується серотонінова система. Тому й кажуть, що алкоголь є депресантом, оскільки він підвищує стрес, депресію та тривожність. Це відбувається й у тому випадку, якщо залежність ще не сформувалася.