Хто викликає Пті?

Харчові токсикоінфекції (ПТІ) – це гострі кишкові інфекційні захворювання, що виникають після споживання продуктів, інфікованих. різними умовно-патогенними бактеріями.

Харчові токсикоінфекції можуть бути викликані умовно-патогенними бактеріями пологів Proteus, Klebsiella, Enterobacter, Vibrio, Pseudomonas, Clostridium та St. aureus та ін.

Найвідоміші харчові інфекції, що викликаються мікроорганізмами – сальмонельоз, шигельоз (бактеріальна дизнетерія), ієрсиніоз, кампілобактеріоз, листериоз, інфікування кишковою паличкою (Escherichia coli) та ін..

У зв'язку з тим, що в організмі присутній не мікроб, а тільки токсин, харчова токсикоінфекція – це захворювання, яке протікає дуже бурхливо, починається швидко, але швидко і закінчується. Принципова відмінність гострої кишкової інфекції полягає в тому, що викликати її може тільки мікроб, що потрапив в організм..