Навіщо людині ковтати слину?

В результаті ковтання еластична харчова грудка легко потрапляє в стравохід і далі в шлунок. !!! Слина володіє вираженими бактеріостатичними і бактерицидними властивостями за рахунок ферменту Лізоциму, що міститься в ній. Він руйнує клітинні стінки багатьох патогенних бактерій, перешкоджає їх зростанню та розмноженню.13 жовт. 2023р.

Антибактеріальний фермент лізоцим атакує клітинні стінки багатьох бактерій, білок тромбоспондин має противірусні властивості. Присутня в слині антилейкопротеїназа є одночасно антибактеріальним та противірусним засобом, а також загоює рани.

Людина, яка не спить, зазвичай ковтає приблизно раз на хвилинуАле це відбувається частіше при посиленому виробленні слини, наприклад, від запаху їжі або в процесі їжі.

При пережовуванні їжа і слина утворюють харчову грудку. При ковтанні язик проштовхує їжу до задньої стінки ротової порожнини. Після цього спрацьовує рефлекс, і корінь язика проштовхує їжу стравохід.