Жирні сорти риби та морепродукти Лосось, тунець, сардини, тріска, креветки, устриці, кальмари – багаті джерела омега-3 жирних кислот, які входять до складу клітинних мембран і допомагають відновлювати клітини мозку, а інформації – засвоюватись.
Прості поради для покращення пам'яті
- Використовуйте методи мнемоніки. …
- Усвідомлено контролюйте процес запам'ятовування. …
- Знайдіть мотивацію. …
- Звертайтеся до асоціацій (метод Цицерону). …
- Вивчайте іноземні мови – це розвиває асоціативне мислення.
- Запам'ятовуйте номери телефонів, для початку – важливих та близьких для вас людей.
- Лосось Вся жирна риба, включаючи лосося, має у складі велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. …
- Гарбузове насіння Гарбузове насіння містить цинк, корисні жирні кислоти, магній, вітаміни А і Е.
- Гіркий шоколад …
- Грецькі горіхи …
- Брокколі