Людям похилого віку рекомендується не переїдати та відмовитися від вживання великої кількості жирів та вуглеводів. Жирні сорти риби та м'яса, цукор, хлібобулочні вироби, випічка та навіть каші здатні внести дисбаланс в обмін речовин та негативно вплинути на здоров'я. Будь-яка їжа має бути в міру.
На полудень рекомендуються натуральні соки, які не викликають газоутворення, йогурти, молоко, фрукти. Вечеря у людей похилого віку планується не пізніше 19.00. Вибір страв величезний: каші, сирники, запечені овочі, пюре. До них додається компот, чай.
Що важливо врахувати при приготуванні сніданку для літнього: — Літнім людям не рекомендується вживати велику кількість цукру, жирів та вуглеводів. На сніданок можна приготувати млинці, оладки, пироги з цільнозернового борошна та борошна з полби. Омлет з овочами та сиром може бути підходящим вибором з ранку.