Що корисно для мієлінової оболонки?

Жирні кислоти, що містяться в лляній та соєвій олії, гарбузовому насінні, авокадо, рибі (лосось, форель, скумбрія, оселедець) допомагають мозку будувати мієлінові оболонки; жири покращують функціонування мозку, суглобів та серця, а їх низький вміст в організмі може бути пов'язаний із втратою пам'яті.8 серп. 2023р.

Поживні речовини та їх джерела для відновлення мієлінової оболонки: Джерела вітаміну Д та жирних кислот омега-3. Жирна риба, печінка тріски, м'ясо, яйця, вершкове чи топлене масло.

Урідінмонофосфат (УМФ) є речовиною групи нуклеотидів – це низькомолекулярні структурні елементи організму, які відіграють фундаментальну роль у процесах метаболізму. Урідінмонофосфат є незамінним компонентом, що сприяє регенерації нервового волокна, відновленню пошкоджених мієлінових оболонок нервів.

Вітамін B12 (ціанокобаламін) має важливе значення для нервової системи, оскільки бере участь у біохімічних процесах, що забезпечують утворення мієлінової оболонки. Також вітамін B12 переводить фолієву кислоту на її активну форму.