Що краще їсти часто чи рідко?

Вчені виявили, що якщо розділити порцію їжі на п'ять частин і давати кожну частину через годину, то випробуваним вдається краще контролювати апетит, ніж вони з'їдають порцію за один раз. Крім того, часті прийоми їжі знижують рівень глюкози та поганого холестерину в крові.

Протягом дня рекомендується вживати їжу до 5-6 разів: три основні прийоми та 2-3 перекушування. Така кратність трапез допомагає уникнути переїдання, не відчувати голоду і не відволікатися на їжу протягом робочого дня. Розмір порції – близько 200 р.

Перерви між їдою не повинні тривати більше 3-х годин. Якщо їжа не потрапляє в організм довше цього часу, він починає відчувати стрес і відкладати жир на користь. Таким чином, чим рідше харчується людина, і чим довше тривають перерви між їдою, тим більше жиру запасе її організм.