Що краще пити при підвищеному тиску чай чи каву?

За даними американського сайту з охорони здоров'я WebMD, зелений чай є простим, але ефективним засобом, що допомагає знижувати високий артеріальний тиск. Щоденне вживання однієї-двох чашок зеленого чаю або чаю "улун" знижує ризик розвитку високого кров'яного тиску майже на 50%, стверджують експерти.

Чорний чай підвищує тиск за рахунок кофеїну, але дубильні речовини, зокрема катехіни, що містяться у чайному листі, розслаблюють організм та поступово знижують показники артеріального тиску. У цьому його відмінність від кави: чай теж бадьорить, але діє м'якше.

Як вам уже відомо, з цієї статті кофеїн підвищує тиск. Але при цьому краще вибрати не каву, а чай: його дія буде м'якшою і тривалішою. Заварений міцніше чорний типовий чай стабілізує знижений тиск. Саме тому його дають пацієнтам, які непритомніють при аналізі крові.