Що краще пити вино чи шампанське?

Дієтолог Олена Соломатина вважає, що краще пити сухі вина, тому що через вуглекислий газ, шампанське швидко потрапляє в кров. А ось на думку сомельє, шампанське корисне для травлення. «Як аперитив шампанське – ідеально, тому що стимулює виділення шлункового соку.22 Грудня. 2023р.

Користь шампанського У свою чергу самі ці речовини знижують ризик серцевих захворювань та інсультів. Шампанське містить менше кілокалорій, ніж червоні та білі вина: у ігристого – близько 80 ккал на 100 мл, у класичних – більше 120 ккал. Дози вживання самого напою, як правило, також менші, ніж у вина.

Найголовніша відмінність шампанського від ігристого вина: при його виготовленні використовуються лише три сорти винограду – Шардоне, піно нуар, піно мене. Для інших газованих вин можуть використовуватися практично будь-які сорти, як червоні, так і білі, якщо інше не регламентовано законами відповідної зони.

Найвищий вміст поліфенолу, що міститься в ігристих винах, знайдено саме в шампанськом. Це потужний природний антиоксидант, що запобігає захворюванням мозку і запобігає хворобам Альцгеймера і Паркінсона.