Що може спровокувати підвищення сечової кислоти?

Надмірне вживання продуктів, багатих пуринами (джерелами сечової кислоти) – м'ясо, жирна риба, копченості, алкоголь та ін.26 січ. 2023р.

Уролог центрів сімейної медицини "Здравиця" Павло Плугін зауважує, що причинами підвищення рівня сечової кислоти можуть бути: серцево-судинні захворювання, метаболічні порушення, захворювання, пов'язані з неалкогольною жировою хворобою печінки, хронічною хворобою нирок, у поодиноких випадках – з туберкульозом легень.

Вода. Допомагає виводити сечову кислоту. Рекомендується споживати 2-4 л рідини на добу, з яких не менше половини має становити звичайну питну воду.

Споживання великої кількості тваринного білка, надмірна маса тіла, підвищення артеріального тиску, прийом алкоголю, сечогінних препаратів, резистентність до інсуліну, гематологічний рак та інші фактори можуть підвищувати рівень сечової кислоти та сприяти розвитку подагри.