Що можна їсти при печінковій недостатності?

Продуктами, що відновлюють клітини печінки, є овочі, зелень, фрукти, ягоди, риба, нежирне м'ясо, нежирні молочні продукти, бобові, горіхи та рослинні олії, наприклад оливкова олія.

Дуже добре допомагають відновити функції печінки, але перевагу потрібно віддавати сиру, йогурту, кисляку, кефіру та іншим кисломолочним продуктам з низьким вмістом жиру. Нульової жирності теж слід уникати. Овочі. У раціоні обов'язково повинні бути свіжі або варені, тушковані, запечені овочі.

Відповідно до рекомендацій лікарів, дієта при болях у печінки передбачає відмову від наступних продуктів:

  • фаст-фуд; страви швидкого приготування;
  • маргарин, тверді жири, спреди, трансжири;
  • бобові;
  • гриби, редька, редис, консервовані овочі;
  • жирні сири та сметана;
  • жирна риба;
  • смажені пиріжки, чебуреки;