Що можна їсти за дієти номер 10?

М'ясо та м'ясні страви: м'ясо та птиця нежирних сортів – яловичина, телятина, обрізна свинина, кролик, кури, індичка. Варені ковбаси в обмеженій кількості. Риба та рибні страви: нежирні сорти риби: камбала, хек, короп, судак, окунь, вугор та ін. Овочі: картопля, морква, буряк, кабачки, гарбуз, томати, салат, огірки.

Забороняється вживати смажену, солону та гостру їжу. Свіжий хліб, вироби із здобного тіста. Супи з бобових, м'ясні, рибні та грибні бульйони. Жирні сорти м'яса, риби, птахів; гусак, качка, нирки, копченості, ковбаси.

Зменшити значення показника холестерину можна за допомогою корекції свого меню та при максимальному виключенні калорійних та жирних продуктів. Таке харчування ґрунтується на столі №10 і зветься гіпохолестеринова дієта для хворих на гіпертонію та людей з підвищеним холестерином у крові.