Що не можна їсти при головних болях?

До продуктів-тригерів мігрені відносяться: ковбаси та сосиски; оселедець, ікра та копчена риба; м'ясо свинини, дичину, субпродукти (печінка, нирки, зоб, мізки); солоні та мариновані продукти та оцет; деякі сорти сиру (чеддер, «Брі» та ін.); продукти, що містять дріжджі (особливо свіжий хліб); шоколад (молочний та гіркий); …13 лют. 2023р.

10 продуктів, викликають головний біль

  • Напої, що містять кофеїн – чай, кава, кола. …
  • Витримані сири – блакитний сир, бри, чеддер, англійський стилтон, фета, горгонзола, моцарелла, мюнстер, пармезан, швейцарський. …
  • Алкоголь – один із основних провокаційних факторів мігрені.

Додайте у ваш щоденний раціон свіжі огірки, селера, капусту, цукіні, шпинат, кавун, грейпфрут та апельсин. Однією з частих проблем мігрені та головного болю є низький рівень магнію в організмі. Прийом 400-600 мг магнію посилить приплив крові до головного мозку та послабить спазми, що спричиняють дискомфорт.

Вживання червоного вина. Дослідження підтверджують, що алкогольні напої є поширеним тригером мігрені, оскільки в них містяться тірамін та гістамін. Червоне вино містить значно більше гістаміну.