До продуктів, які можуть спровокувати напад мігрені, належать червоне вино, пиво, темний шоколад, тверді сорти сиру, цитрусові, горіхи, продукти, що містять консерванти, фастфуд.
Тирамін – це органічна речовина, яка категорично заборонена при мігрені. … Продукти з високою концентрацією гістаміну:
- Алкоголь. При схильності до головного болю алкоголь необхідно виключити взагалі. Алкоголь сприяє порушенню нормальної роботи судин.
- Сир
- Копченості
- Мариновані овочі
Що викликає мігрені?
- Дієта: деякі продукти (і алкоголь), але лише частина пацієнтів; набагато частіше напад можуть викликати пропуск прийому їжі, неадекватне харчування, скасування кофеїну та недостатнє споживання води
- Сон: зміна режиму сну, як недосипання, і надмірний сон
При легких і помірних симптомах допомагає раннє вживання будь-яких знеболювальних з нестероїдних протизапальних препаратів у відповідних дозуваннях. Найбільш підходящими для дорослих є ібупрофен, напроксен, парацетамол, ацетилсаліцилова кислота (ASA) або диклофенак.