Тому, при корекції рівня гемоглобіну в організмі хоча б на якийсь час краще відмовитися від молока та молочних продуктів. Якщо це неможливо, їжте залізо – і кальцій містять продукти в різний час. Засвоєння заліза також знижують чай та каву, при низькому гемоглобіні їх не варто пити під час та після їжі.
Тривале зниження вмісту у крові гемоглобіну порушує роботу всього організму, призводить до розвитку різних захворювань. Через нестачу кисню, що надходить у тканини, зростають ризики: серцевої недостатності та кардіоміопатії (ураження серцевого м'яза);
Що є на сніданок при анемії?
- Зелені яблука;
- гречана каша;
- печінка – перевага надається яловичій, оскільки вміст заліза у цьому продукті максимально;
- гранат;
- петрушка;
- яловичина;
- індичка;
- яблучний сік;
При легкому ступені залізодефіцитної анемії підвищення гемоглобіну в крові зазвичай достатньо дотримання дієти з включенням до раціону продуктів, що містять високий рівень заліза:
- яловича, куряча, свиняча печінка;
- яловичина, курятина, індичка;
- яєчні жовтки;
- риба;
- вівсяна каша;
- гречка;
- морква, буряк, помідори;