Що не можна робити за низького гемоглобіну?

Тому, при корекції рівня гемоглобіну в організмі хоча б на якийсь час краще відмовитися від молока та молочних продуктів. Якщо це неможливо, їжте залізо – і кальцій містять продукти в різний час. Засвоєння заліза також знижують чай та каву, при низькому гемоглобіні їх не варто пити під час та після їжі.

Тривале зниження вмісту у крові гемоглобіну порушує роботу всього організму, призводить до розвитку різних захворювань. Через нестачу кисню, що надходить у тканини, зростають ризики: серцевої недостатності та кардіоміопатії (ураження серцевого м'яза);

Що є на сніданок при анемії?

  • Зелені яблука;
  • гречана каша;
  • печінка – перевага надається яловичій, оскільки вміст заліза у цьому продукті максимально;
  • гранат;
  • петрушка;
  • яловичина;
  • індичка;
  • яблучний сік;

При легкому ступені залізодефіцитної анемії підвищення гемоглобіну в крові зазвичай достатньо дотримання дієти з включенням до раціону продуктів, що містять високий рівень заліза:

  • яловича, куряча, свиняча печінка;
  • яловичина, курятина, індичка;
  • яєчні жовтки;
  • риба;
  • вівсяна каша;
  • гречка;
  • морква, буряк, помідори;