Що небезпечно змішувати із алкоголем?

Продукти, які не слід вживати з алкоголем

  • Шаурма, піца, бургери, чіпси, сушені кальмари та подібна їжа містить багато солі. …
  • Тістечка, торти, шоколад і навіть фрукти небезпечно поєднувати як з вином (у тому числі шампанським), так і з міцним алкоголем.

Комбінація – пиво та вино також може призвести до тяжких наслідків: головного болю, розладу шлунково-кишкового тракту, гіпертонічному кризу. Вкрай небезпечне змішування червоного вина та горілки. Таніни подразнюють слизову оболонку травної системи та розчиняють рідину, що знаходиться в організмі.

Прийом аспірину, амідопірину, анальгіну, бутадіону та інших ліків цієї групи зі спиртним може призвести до непереносимості препаратів. Поєднання алкоголю з парацетамолом і подібними до жарознижуючих викликає важке ураження печінки.