Що пити, що б не було інсульту?

Застосування антитромботичних препаратів сьогодні є важливою ланкою профілактики повторних інсультів. З цією метою застосовуються в основному ацетилсаліцилова кислота (аспірин), тіклопідін, клопідогрель та дипіридамол.15 квіт. 2023р.

Що робити для профілактики інсульту

  1. Контролюйте рівень артеріального тиску.
  2. Контролюйте рівень холестерину.
  3. Контролюйте рівень цукру крові.
  4. Слідкуйте за вагою.
  5. Їжте більше овочів та фруктів.
  6. Кидайте курити.
  7. Регулярно тренуйтеся.
  8. Керуйте стресом

Важливими є вітаміни A, B, C, D, E, P та поліненасичені жирні кислоти, які беруть участь в обмінних процесах та утворенні нових клітин. Вони також допомагають запобігти повторному інсульту завдяки наявності антиоксидантів, які нейтралізують негативний вплив вільних радикалів на організм.

Меню для тих, хто хоче запобігти розвитку інсульту, повинно включати: парові, відварені та тушковані м'ясні продукти, зелень, знежирені кисломолочні продукти, нежирне м'ясо, рибу, оливкову олію. Фізичні вправи слід підбирати, враховуючи вік та наявні захворювання.