Залежно від завдання, мікрохвильова піч повинна працювати на певній потужності. Для збереження теплоти страви достатньо 100-150 Вт, а для розморожування – 900 Вт. Щоб приготувати повноцінну страву, потужність має бути до 1400 Вт.. Більшість сучасних моделей мають потужність від 700 до 1000 Вт.
Перевірка НВЧ-печі перед покупкою
- Переконайтеся, що товар новий, упакований. Якщо вам пропонують взяти мікрохвильовку з вітрини, то варто запідозрити каверзу. …
- зовнішній вигляд печі не повинен викликати нарікань. …
- перевірте цілісність внутрішнього емальованого покриття. …
- закрийте та відкрийте дверцята мікрохвильові печі.
У дорожчих мікрохвильових печах використовують покриття: з нержавіючої сталі – найбільш довговічний матеріал, стійкий до механічних пошкоджень; кераміки – менш міцна (порівняно з нержавіючою сталлю), але простіше в очищенні.