Що приготувати при безглютеновій дієті?

Серед рецептів без глютену вибирайте вегетаріанські супи, м'ясні бульйони; відварені каші з рису, кукурудзи, гречки; натуральні кисломолочні продукти; салати та морепродукти; свіжі, відварені чи запечені овочі; яйця круто та парові омлети; відварене, тушковане або запечене м'ясо; страви зі свіжих ягід та фруктів.

Як правило, безглютенова дієта призначається лікарем. Її суть полягає в відмови від усіх продуктів, що містять клейковину. Як крупи потрібно використовувати рис, гречку, пшоно, овес з позначкою глютен фрі, кіноа, стежити, щоб у супах не було заборонених злакових, вживати безглютенові макарони і хліб.

До нетоксичних злакових відносяться рис, гречка, пшоно та кукурудза. Безглютенова їжа також включає бобові, горіхи, молоко та молочні продукти, м'ясо, рибу, фрукти та овочі. Ви можете включити у харчування безглютенові солодощі, макаронні та хлібобулочні вироби. Намагайтеся купувати продукти з позначкою без глютену.