Від шампанського, як і від будь-якого іншого алкогольного напою, страждає насамперед репродуктивна система жінки. Надмірне вживання ігристого вина може стати причиною багатьох патологій, аж до появи безпліддя..
«Завдяки бульбашкам шампанське потрапляє у кров і «вдаряє в голову» легше, ніж будь-який інший алкогольний напій. Це відбувається в результаті карбонізації, що прискорює перехід алкоголю зі шлунка до тонкої кишки. Простіше кажучи, навіть кількох келихів буде достатньо, щоб дійти «до кондиції».
– Щоденне вживання шампанського здатне спровокувати зростання грибкової та дріжджової флори, посилити симптоми молочниці, – Запобігає генетик-метаболіст. — Цукор та дріжджі у складі шампанського можуть «підгодовувати» погані бактерії флори кишечника, тим самим посилюючи симптоми інтоксикації.